Oportunitate online: vînzarea de medicamente fără rețetă

de | 9/09/2019 | 0 comentarii

Reading Time: 2 minutes

Din 24 aprilie, farmaciile pot vinde online medicamente pentru care nu este nevoie de rețetă. Pentru a se autoriza pentru vânzare online, farmaciile trebuie să depună o întreagă documentație la direcția de sănătate și site-ul farmaciei trebuie să conțină o serie de elemente obligatorii.

Se pare că există în România public doritor de asemenea produse ce pot fi cumpărate de pe Internet. Conform studiului realizat de Zodian Research pe tema retail-ului de produse farmaceutice și a deschiderii consumatorilor către comerțul online în această nișă, desfășurat în 2019, în cadrul panel-ului Eureka Insights:

  • 6 din 10 respondenți au vizitat site-urile farmaciilor pentru a căuta informații și/sau a comanda produse farmaceutice, în ultimele 12 luni;
  • dintre ei, 57% au efectuat cel puțin o comandă, în intervalul de referință (36% la nivelul populației țintă);
  • 7 din 10 persoane intervievate consideră că este o idee bună (într-o măsură mai mică sau mai mare) comercializarea medicamentelor, inclusiv a celor care se eliberează pe baza rețetei, în farmaciile online, 2 din 10 fiind neutri și doar 1 din 10 considerând că nu este o idee bună.

Pfarma.ro este prima farmacie autorizată să vîndă online medicamente fără rețetă. Platforma software pentru acest site a fost construită de ContentSpeed. Pentru a ajuta farmaciile, echipa ContentSpeed a adăugat la platforma sa de e-commerce functionalități specifice dedicate farmaciilor online, care să respecte toate prevederile legale. 

În cadrul farmaciei online pfarma.ro, sunt listate peste 600 de produse tip OTC – medicamente fără rețetă, acestea constituind medicamente care se pot elibera fără prescripție medicală, destinate atît uzului intern (comprimate, siropuri etc.), cît și celui extern (unguente, soluții dezinfectante, picături de ochi etc.).

Printre primele farmacii online autorizate se află și Medimfarm.ro. Aproximativ 650 de produse intră aici în categoria medicamentelor fără rețetă. La Farmacialapretmic.ro, cca. 500 de medicamente pot fi comandate online.

Este foarte posibil, în viitorul apropiat, ca marii comercianți să se extindă și pe această nișă. Gheața a fost spartă de eMag care și-a anunțat în iulie intenția

Platforma eMAG urmăreşte să dezvolte gama de produse de sănătate şi nutriţie în 2019; în prezent, sunt peste 14.000 de suplimente nutritive, vitamine şi medicamente fără prescripţie medicală comercializate atât direct de către eMAG, dar şi de alţi comercianţi.

În total, piaţa de medicamente a ajuns în 2018 la 16 miliarde de lei, în creştere cu 13%. În 2018, s-au eliberat peste 600 de milioane de cutii de medica­mente, mai multe cu 6% faţă de 2017. 


0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștri







Newsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne