Facebook este somat să elimine grupurile în care se vând review-uri de Amazon false

de | 7/08/2019 | 0 comentarii

Reading Time: < 1 minute

Am mai scris și noi despre asta de curând, dar iată că problema încă persistă. În iunie, Autoritatea pentru Concurență și Piețe din Marea Britanie i-a cerut companiei Facebook să închidă grupurile pe care diverși utilizatori vindeau și cumpărau opinii fabricate, pentru produse de la Amazon. Până acum, Facebook n-a luat nicio măsură. În schimb, un grup al consumatorilor a avut mai mult succes, anunță BBC.

Pentru a demonstra existența acestor practici, grupul pentru protecția consumatorilor Which? a devenit membru în 10 grupuri de Facebook și a întrebat dacă sunt doritori care ar vrea să scoată un ban scriind recenzii false pe Amazon. În 30 de zile, s-au adunat în jur de 55.000 de postări în grupurile acestea, prin care se ofereau bani pentru asemenea opinii.

Apelul din iunie către Facebook a fost făcut și de eBay, dar Which? spune că a găsit un singur post prin care se ofereau recenzii de 5 stele pe site-ul de licitații.

Facebook a declarat că a eliminat 9 din cele 10 grupuri detectate de Which? și investighează acum al 10-lea grup.

În cadrul sistemul de recenzii „Opinii de Încredere by TRUSTED.RO”, numai clienții reali și verificați ai magazinelor online pot publica review-uri. Mai mult, în cazul în care clientul acordă o notă mică, magazinul are șansa de a răspunde și apoi clientul de a marca drept rezolvată problema, înainte de a acorda o notă mai bună. Abia ultima notă este luată în considerare la calcularea mediei finale.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștri







Newsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne