„Cumpără Informat”, agregator cu care poți verifica eticheta electronică a produselor alimentare

de | 29/09/2015 | 0 comentarii

Reading Time: 3 minutes

Ieri, 28 septembrie 2015, în cadrul unui eveniment organizat de GS1 România, Guvernul României, Ministerul Energiei, IMM și Mediului de Afaceri, a fost lansat oficial agregatorul național de date de încredere despre produse, Cumpără Informat.

IMG_8422_sLa eveniment au participat în calitate de speakeri: Ciprian Iosep (Președinte și CEO GS1 România), Andrei Radu (CEO & Founder Gala Premiilor eCommerce GPeC), Bogdan Manolea (co-founder TRUSTED.ro și director executiv Asociația pentru Tehnologie și Internet), Marius Alexandru Dunca (Președinte ANPC), Valentin Mănescu (Founder Webecom) și alții (lista completă aici).

Ce este agregatorul Cumpără Informat

„Prin serviciul Cumpără Informat, producătorii și companiile ce plasează la vânzare pe piața românească diverse produse pot pune la dispoziție consumatorilor informații necesare pentru decizia de cumpărare”. Informațiile despre produse sunt prezentate într-o manieră standardizată și provin direct de la producători sau de la retailerii de pe piața din România.

Trebuie precizat că în momentul de față nu găsești informații despre toate produsele alimentare ce se află pe piață, offline și online. Doar produsele comercializate de membrii GS1 România sunt introduse în baza de date accesibilă pe www.cumparainformat.ro.

Cu alte cuvinte, avem în față versiunea beta a acestui agregator. În viitor, se dorește ca toate produsele alimentare comercializate în România să dispună de o etichetă electronică . GS1 România a anunțat că se urmărește extinderea serviciului și pe alte categorii de produse. Viitoarele update-uri depind de interesul consumatorilor, de zona de afaceri din România și de legislațiile europene.

Acest serviciu este de tipul B2C, dar nu este unul realizat în scop comercial. Informația ofertiă este structurată conform reglementărilor legislației europene, respectiv Regulamentul UE 1169/2011.

la nivel mondial, există 19 agregatori de date de încredere despre produse, cel mai dezvoltat fiind, conform GS1 România, Japonia. În UE, astfel de agregatori funcționează cu succes în țări precum Franța, Italia și Germania, menționează AgerPres.

Cum folosești acest serviciu

– Utilizezi aplicația pentru mobil pentru a scana codul de bare al unui produs alimentar. Momentan, aplicația este disponibilă doar pentru dispozitivele cu Android. Poate fi descărcată de aici.

– Sau accesezi site-ul www.cumparainformat.ro și introduci numerele afișate pe codul de bare. Site-ul poate fi accesat și de pe browser-ele telefoanelor mobile.

– Agregatorul va afișa informații despre produsul alimentar scanat. Eticheta electronică este structurată pe următoarele categorii: general, ingrediente, alergeni, nutriție, păstrare, diete, certificare, companie.

IMG_8440s

Cum arată eticheta electronică a unui produs

TRUSTED.ro despre Cumpără Informat

„Publicitatea, magazinele fizice și ambalajele produselor sunt moduri tradiționale de interacțiune cu consumatorul. Canalele digitale de comunicare oferă un cadru mult mai complex decât cele tradiționale. Așa a apărut necesitatea acestui serviciu dezvoltat de GS1 România. În plus, peste 50% dintre consumatori dețin un telefon inteligent în România și 69% dintre aceștia îl utilizează pentru a afla informații despre produse”, a declarat Andrei Radu în cadrul evenimentului.

Bogdan Manolea a remarcat trei avantaje pe care serviciul dezvoltat de GS1 România le aduce: (1) se oferă informație utilă consumatorului care în ziua de astăzi acționează și se informează înainte de a achiziționa un produs; (2) magazinele online care comercializează produse alimentare pot accesa gratuit informațiile despre produsele afișate pe www.cumparainformat.ro; (3) există interconectivitate între bazele de date, posibilitatea de a folosi un API care să conecteze magazinele sau viitoarele afaceri online la baza de date dezvoltată de GS1 România.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Feedback.Trusted.ro

Partenerii noștri







Newsman
Mobilpay
Avocatnet.ro

Urmărește-ne