Inovații online: doctorul online, produse bio la un click distanță, diacritice inteligente, simulări de panouri publicitare

(Timp estimat pentru citirea acestui articol: 3 min)

Doctorul te sfătuiește online

De la începutul lunii octombrie, românii din țară și din străinătate au acces nelimitat la informații avizate pentru probleme de sănătate comune, din partea a peste 50 de medici, pe platforma online autohtonă Doclandia.ro. Utilizatorii care doresc sfaturi medicale plătesc un abonament lunar de 10 euro (taxa se poate plăti prin card sau SMS), își pot încărca în cont diverse documente medicale (analize, electrocardiograme etc.) și apoi pot cere sfatul doctorului căruia îi sunt repartizați automat.

Doclandia are la bază o investiție de 500.000 de euro, costuri ce acoperă tehnologia din spatele produsului, cheltuielile operaționale și de lansare. Fondatorii proiectului sunt Matei Țiboc și familia sa, cei care controlează și business-ul Quickmobile.


Internetul vegetarienilor

Dacă vrei mâncare sănătoasă pentru tine și familia ta, produse atent selecționate, livrare rapidă și o comunitate care susține produsele locale și micii întreprinzători, atunci GoVeggie.ro este pentru tine! GoVeggie este un magazin online care dorește să se îndepărteze de produsele industriale cu zeci de aditivi și conservanți pe etichetă.

Cămara GoVeggie se aprovizionează continuu cu produse bio noi: fructe și legume organice proaspete, cosmetice bio etc. Nu ratați nici blog-ul magazinului online, cu articole despre ingredientele sănătoase, modul de păstrare și preparare și sfaturi utile.


Diacritice cu inteligență artificială

Fie că ești grammar nazi sau doar preocupat/ă de modul în care se vorbește și se scrie astăzi limba română, sigur te-a deranjat faptul că nu toate textele sunt redactate cu celebrele diacritice, adică acele semne care individualizează limba română. Site-ul Diacritice.ai te ajută cu partea aceea migăloasă: îți pune diacritice în textele pe care le lipești direct în interfața site-ului.

Site-ul are în spate un algoritm mai complex decât altele asemănătoare, deoarece pune diacriticele în funcție de context. Astfel, munca ta de rafinare a corectării va dura mult mai puțin și va fi mai puțin migăloasă.


Ciorne de design publicitar

Dacă lucrezi în publicitate, știi cât de mult timp îți ia să creezi simulări ale modului în care reclamele clientului ar apărea pe stradă, pe mijloacele de transport în comun și pe alte suporturi publicitare. Simupack vine să compenseze lipsa unei bănci de mock-up-uri și imagini românești.

Simupack face disponibile imagini la rezoluții mari destinate simulărilor și prezentărilor on-point pe care creativii le aduc în fața clienților. Astfel, ei au la îndemână o selecție de imagini outdoor românești, o serie de spații media populare în București, pe care le pot folosi pentru a-și plasa campania într-un cadru autentic (și nu pe străzile New York-ului).


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.